Bekijk alle boeken hier.

Bekijk alle boeken hier.

“Ik ga een wereldreis van twee jaar maken. Ga je mee?” “Ja,” antwoordde Karin-Marijke, niet wetend waarop ze zo volmondig ‘ja’ zei.”

In Van Het Pad Af nemen Karin-Marijke en Coen je mee op hun reis naar Zuidoost-Azië in een verroeste Land Cruiser. Een rit van 75.000 kilometer door 15 landen in 3,5 jaar.

Van ongekende gastvrijheid in Turkije en Iran naar unieke belevenissen in het weinig bereisde Pakistan, Bhutan en Tibet. Van knallende ruzies over elkaars rijstijl naar eensgezind genieten van de prachtige mensen die hun pad kruisten en bij wie ze te gast waren. Ze reisden een jaar door India en ontkwamen aan een bomexplosie in Bangladesh, maar niet aan malaria. In Cambodja zwierven ze door oerwouden bezaaid met landmijnen en in Laos verdwaalden ze op de voormalige Ho Chi Minh-route.

Voor wie die zich afvraagt of het echt kan – alles achterlaten, de wijde wereld intrekken en vertrouwen hebben in wat er op je pad komt – dit verhaal is voor jou.

Ja, Ik bestel graag een avontuur!

Nee, Ik wil meer Avontuur...

Wat vinden lezers?

Van het pad af is een indrukwekkend boek. Wie zelf niet kan of durft te reizen wordt door jullie meegevierd naar verre oorden. Alle gevoelens kwamen langs voor mij: van bewondering tot afgrijzen, van onbegrip tot herkenning. Maar wat mij het meest is bijgebleven is jullie teamspirit, het onvoorwaardelijk vertrouwen op elkaar en op je gezamenlijke kracht. Prachtig om te lezen en om blij van te worden!
Rianne Tazelaar
Het ene overdonderd nog meer dan het andere. Met verwondering en bewondering blijf ik achter. Je kent dat wel het gevoel met een leegte achterblijven als een goede film of boek afgelopen of uit is. Dat heb ik ook met jullie reisboek en alles eromheen. Wat een schoon- en triestigheid in de wereld maar ook heel erg veel aardige mensen zijn er op de wereld. Voorlopig blijven jullie met alle verhalen nog wel in mijn hoofd rondrijden.
Frans Mensink
Ik weet niet hoe snel boek 2 er is, maar ik schrijf me vast in! Het 1e boek is uit. Fantastisch.
Judith Koppes
Bedankt voor de inspiratie. Dank zij jullie verhalen hebben we onlangs een HJ45 pick up gekocht uit 1973.
DT Brabander
Prachtig boek, Karin-Marijke en Coen. In één adem uitgelezen, dankjewel voor de mooie verhalen! Hopelijk komt er nog eens een boek.
Annette Knoop
Men reist niet in afstand, maar in emoties. Dat heb ik jaren geleden eens gelezen. Het boek Van het pad af heeft alles waar een goed reisboek aan moet voldoen. Humor, zelfspot, genieten, ergeren, balen, afzien, plezier hebben en dankbaar zijn tot in je tenen dat je dit samen met de allerliefste mag beleven. Soms kwam alles samen in één hoofdstuk. Zoals gezegd, men reis niet in afstand maar in emoties!
Ada Rosman-Kleinjan​
Met heel veel plezier Van het pad af gelezen. Goed en vlot geschreven. Je wordt helemaal meegenomen naar Zuidoost Azië. Niet alleen de mooie momenten, maar ook de uitdagingen die je tegenkomt, worden goed beschreven. Ik ben heel benieuwd naar het boek over Zuid Amerika, een voor mij onbekender continent voor een wereldreis.
Stan van Veenendaal
Een prachtig geschreven boek, maar waar ik het meest van onder de indruk ben is hoe jullie reizen, met welk vertrouwen ( in elkaar, maar ook in het universum) en hoe jullie leren los te laten, de dingen te accepteren zoals ze zijn. Jullie reis en jullie belevenissen zijn heel mooi om te lezen, daar krijg je fernweh van, maar nog mooier is de daarmee gekoppelde persoonlijk, innerlijke reis die Karin-Marijke in vele situaties prachtig en ongelofelijk eerlijk beschrijft. Dit boek is een absolute aanrader voor eenieder die interesse aan reizen heeft. Ik verheug me enorm op het 2e boek!!
Belinda Harms
Ik vond het een prachtig boek. Ik heb uren genoten en weet nu veel meer over al die landen waar jullie door heen zijn gereden. Ben benieuwd naar jullie nieuwe verhalen.
C. Niccols
Ik ben blij met het boek Van Het Pad Af. Het is goed geschreven, leest fijn. Mooie combinatie van omschrijven van reizen, culturen, ergernissen en mooie natuur.​
Inge de Klerk​
Wat een heerlijk boek! Zo kon ik even ontsnappen en met jullie meereizen. Ik hoop dat het volgende boek snel komt!
Marijke van der Veen
Het boek Van het pad af neemt je mee met het avontuur van Karin-Marijke en Coen in hun verroeste gele Land Cruiser. Het verhaal van spontane ontmoetingen, nieuwe vriendschappen en emoties die loskomen bij het ontdekken van jezelf (en elkaar) in een wereld die niet vanzelfsprekend is, leest heerlijk weg. Samen met de geselecteerde mooie foto's zit je snel volledig "op de achterbank" van hun trouwe Toyota waar je als lezer niet alleen het mooie verhaal te horen krijgt, maar ook de onvermijdelijke momenten meemaakt die optreden bij buiten de gebaande paden gaan, waarin het onderling even schuurt.
Gert Uylenborgh
Een heerlijke ontsnapping uit de dagelijkse sleur van de lock down, als gevolg van covid-19. Had tijdens het lezen het gevoel zelf op reis te zijn. Heb ontzettend genoten van de onverwachte gebeurtenissen en interessante en leuke ontmoetingen, de mooie natuur en inkijk in verschillende culturen. Niet alleen door de avonturen, maar ook door de kennismaking met andere religies en gebruiken is het hele boek ontzettend boeiend. En niet te vergeten: de prachtige foto’s.
Anita Schavemaker
Al sinds onze reis door Japan volg ik jullie via de site. Dit boek leest echter nog lekkerder weg en geeft ook een interessante inkijk achter de schermen. Dit boek is een aanrader. Reizen is een manier van leven en dan heb je af en toe ook behoefte aan een vakantie tussendoor waarin je even niets bijzonders doet. Heel herkenbaar.
Monique Meulstee
Wat een heerlijk reisboek, wat lekker weg leest en enorme interessante verhalen over andere culturen bevat. Soms enorm gelachen andere keren met verbazing over situaties gelezen. Maar al met al een eerlijk en echt reisverhaal. Ik kan niet wachten op het volgende deel wat sowieso een must buy gaat worden!
Ronnie van Achterberg
Coen en Karin-Marijke, dank voor de reis! Door jullie mooie omschrijvingen en beelden waande ik mij 376 bladzijden lang in Zuid Oost Azië. Geen betere manier om in deze benauwende tijd de ruimte te voelen van de woestijn, de stilte van de hooggebergten en de warmte van mensen uit andere culturen. Ik wil meer!
Annika Groeneveld​
In een adem uitgelezen... Wat een boeiend, spannend, ontroerend, informerend en bovenal inspirerend boek! Na een heel klein onderdeeltje van deze reis te zijn geweest in Oost Turkije had ik tijdens het lezen van dit boek weer helemaal het gevoel verder meegenomen te zijn. De mooie beschrijvingen van bijzondere ontmoetingen, de prachtige natuur, ander culturen en religies, het leven in de Land Cruiser en de persoonlijke emoties samen met mooie foto's nemen je even mee van je eigen pad af! De laatste bladzijde eindigt met : 'wordt vervolgd' .... een nieuw continent een nieuw avontuur ... ik zie er naar uit!
Joanne Schelhaas
De reis-avonturen gevangen in één boek; MAGIC!! De verhalen en begeleidende foto’s nemen je mee in het avontuur en laten je de wereld ‘proeven’ zoals jullie ‘m beleefd hebben. Geweldig genoten! Mille grazie, wat een heerlijk boek!
Bob Reith
Jeetje, ineens weer in de realiteit beland! Wat een bijzonder, mooie en indrukwekkende reis heb ik met jullie gemaakt! Baal dat dit nu ten einde is. Deze 'trein' ging iets te snel...
BE Jozefzoon​​​
Wat een heerlijk boek om te lezen. Informatief en met de nodige avonturen onderweg. Als LC Troopy gebruiker kom ik ruimschoots aan mijn trekken!
Ronald van der Meijs
Ook ik heb dit prachtige boek in een adem uit gelezen. Wat prachtig geschreven, mooie foto’s en kort en krachtig. Sommige stukken had ik nog wel veel uitgebreider willen lezen, maar ja, stop een 3.5 uur durende reis maar in een boek. Dit boek was voor mij een hele belevenis en ervaring en kon me even in jullie situaties indenken. Nogmaals bedankt voor dit prachtige boek. Ga deze zeker nog een keer lezen.
Paulien Oude Veldhuis​
Wat een heerlijk boek! Fijn om zo mee op reis te mogen. Niet alleen jullie belevenissen maar zeker ook jullie aanpak van situaties, de persoonlijke en relationele uitdagingen maakte het een veelzijdig en rijk boek. We hadden al wat van jullie gezien op YouTube en het boek stelde dan ook niet teleur. Boek 2 hoop ik te lezen als wij zelf de grote stap van het reizen hebben gezet.
Patty Heesakkers
Van begin tot einde ontzettend genoten van dit geweldige reisavontuur! Wat een mooie ontmoetingen met mensen in landen waar zoveel vooroordelen over zijn. Een eerlijk boek ook waarbij je naar je eigen gedrag en reacties durft te kijken. Jullie manier van reizen is een inspiratiebron voor velen. Ik wacht met smart op het vervolg!
Anita Verhoeven
Dit is zeker niet een gewoon reisverhaal. Het kan dienen als inspiratie en ter lering. Sfeerrijk en vol emotie. Voor de avontuurlijke reiziger.
Bron: NBD Biblion
Bedankt voor het mooie boek! ik volgde jullie al via het 4WD magazine. Elke uitgave was jullie bijdrage het eerste wat ik las. De verhalen uit het boek zijn een prachtige samenvatting van jullie reis, ik kan niet wachten op het volgende boek!
Bas Wieringa​
Geweldig boek! Het boek is prettig geschreven en geeft je het gevoel dat je er echt bij bent. Prachtige avonturen en jullie laten goed zien dat mensen over het algemeen aardig en behulpzaam zijn. Een echte aanrader!
Edwin Siebesma
Van het pad af was voor mij een geweldig boek om te lezen. Jullie boek heeft veel mooie herinneringen teruggebracht. Zodra het weer mogelijk is om zonder restricties te reizen gaan wij weer onderweg. Ben heel benieuwd naar jullie volgende boek. Nieuwe werelden ontdekken blijft ook onze keuze.
Ton de Jong