Bekijk alle boeken hier.

Bekijk alle boeken hier.

“Naar Zuid-Amerika? Is het daar niet levensgevaarlijk?” “Pas maar op voor de politie – die is hartstikke corrupt!”

Omwegen neemt je mee op de legendarische routes van Patagonië, over de toppen van de Andes en naar de Pantanal draslanden waar we tussen wilde dieren kamperen. De reis van Karin-Marijke en Coen wordt niet getekend door gevaar, maar maar wél door de gastvrijheid van sympathieke Zuid-Amerikanen. Maak kennis met inheemsen, grootgrondbezitters, zendelingen, redders van het oerwoud, avonturiers, en mensen die de rat-race inruilen voor het buitenleven.

Na 3 jaar, 70.000 kilometer en 40 grensovergangen stort hun huis op wielen in. De restauratie mondt uit in een culturele botsing en als de Land Cruiser in honderdduizend stukken ligt, dreigt de garage in Bolivia er de brui aan te geven. Krijgen ze hun huis op wielen terug? En zo ja, in wat voor staat?

Wil je weten wat het betekent om jarenlang in een auto rond te reizen en onafhankelijk de wereld te verkennen, dan is dit boek voor jou.

Ja, Ik bestel graag een avontuur!

Nee, Ik wil meer Avontuur...

Reacties van onze lezers

Petje af! Karin-Marijke is er weer in geslaagd om een mooi reisboek, dat aan alle eisen van de reisboekenwereld voldoet, af te leveren. Humor, zelfspot, schitterende foto's, heldere landkaartjes en een mooi spannend verhaal. Nooit geweten dat de restauratie van een wagen zo'n boeiend verhaal op kon leveren. Dat vind ik een extra compliment waard. Als totale leek op het gebied van auto's en motoren vond ik dit te leuk om te lezen, hoe frustrerend dit ook voor Karin-Marijke en Coen geweest moet zijn, het heeft een plezierig te lezen hoofdstuk opgeleverd.
Ada Rosman-Kleinjan
Heerlijk om te lezen en mee te reizen. Fijn tempo, rustig, details, en met respect en objectiviteit geschreven!
Erwin Fluit
Ook dit tweede boek heb ik met heel veel plezier gelezen. Als overlander in spé een heerlijk boek om bij weg te dromen. Ik kijk al uit naar deel drie!
Erik Giebels
Echt, dit boek neemt je mee naar Zuid- Amerika! Leest heerlijk weg! Een aanrader.
Bas Wieringa
Weer een fantastisch boek weer , net als het eerste boek in een ruk uitgelezen met de atlas ernaast of google earth. Wacht nu maar weer op het volgende boek.
Gerard
Net klaar met ‘Omwegen’ en gelijk zin om mijn koffers te pakken 🙂. Heerlijk geschreven en herkenbare verhalen.
Roel de Bruijn
Mijn reactie: zucht, ik vind het nu alweer jammer dat ik je boek uit heb! Ik vind je schrijfstijl fijn, het leest zó weg en spreekt tot mijn verbeelding, ik ‘zie’ jullie ook echt dit alles beleven. Dat vind ik knap, als je dat zo overbrengt. Ook vind ik de verhalen een goede mix van beschrijvingen van jullie omgeving, de mensen, natuur, achtergrond en stukjes geschiedenis en cultuur en persoonlijke belevenissen en zelfreflectie, met in dit laatste af en toe leuke humor verscholen.
Margit de Vries
Het was weer een genot om mee te reizen in jullie boek en meer te leren over de cultuur en geschiedenis van een continent dat al langer tot mijn verbeelding spreekt. Ik heb nu nog meer zin om die kant op te gaan! Wanneer komt het volgende boek?
Annika Groeneveld
Net als 'Van het pad af' neemt 'Omwegen' je mee op reis en inspireert. Vlot en beeldend geschreven. Wat ik ook erg leuk vond waren de stukjes ‘Coen vertelt’. En natuurlijk de renovatie van de Land Cruiser, wat een verhaal. Een avontuur op zich. Maar gelukkig, hij rijdt weer, op naar de Amazone, het volgende verhaal. Ik kijk er nu al naar uit.
Ron Albers
Jullie zijn een inspiratie voor ons. Het leven is kort, er is zo veel meer dan het ‘normale’ leven.
Vivian & Jeroen
Er zijn wereldwijd geen andere koppels die een vergelijkbaar avontuur hebben ondernomen.​
Tjaart Kuipers​
Net binnen! En het ziet er geweldig uit. Met nóg meer foto's en die zijn allemaal even mooi. Daar kun je trots op zijn.
Jos Kemme
Onlangs was ik in een boekenwinkel en zag jullie boek "omwegen" en heb het gekocht. We hebben namelijk zelf ook plannen om Patagonie te bezoeken en dit boek leek me een mooie manier om al een beetje "warm" te draaien voor onze eigen reis. Wat heb ik genoten van jullie belevenissen en de manier waarop jullie schrijven. Dat jullie ook schrijven over dingen die minder goed gaan en leuk zijn maakt het verhaal compleet.
Frank Broeders
Jullie hebben mij, als reizende huismus, geen groter plezier kunnen doen door een heerlijk leesbaar boek als 'Omwegen' te schrijven. Je reist feitelijk bij jullie op de achterbank mee, ervaart de spanning van het avontuur door een schitterende omgeving en de mooie ontmoetingen met de gastvrije en vriendelijke plaatselijke bevolking. Jullie zijn eerlijk dat het reizen niet altijd rozengeur en maneschijn is, dat een restauratie van de LC in een mañana-land jullie zelfs botsen met elkaar - maar ook dat het uiteindelijk altijd weer goed komt. Het geeft goed weer dat de cultuurverschillen tussen wat wij gewend zijn en wat met in La Paz gewend is, mijlenver uit elkaar liggen.
Kitty-Madison Snel
Wat een heerlijk boek om te lezen, wanneer komt deel 3 uit? Mooie foto's. Aan de hand van de kaarten is de route goed te volgen. Geeft me reisinspiratie voor bestemmingen. En toont ook hoe de dagelijkse praktijk is...
Margo van Vliet
De schrijvers zijn een mede-inspiratie geweest om onze baan op te geven en voor onbepaalde tijd naar Zuid-Amerika te vertrekken. Life changing.
Marieke Verzijlbergh​​
Wat een fantastisch boek en wat een moed om zo 3 maanden bezig te zijn met de herbouw van je voertuig/huis! Ik krijg nu nog meer zin om richting Chili en Argentinië te gaan! En ik kan niet wachten op het 3e boek van Coen en Karin-Marijke.
Marion Boon

.